torsdag 16 mars 2017

Marsträff i Rosviks vävstuga

Vi höll vävträff i Rosviks vävstuga den 15 mars och Margit bjöd på riktigt gott fika under kvällen. Trevligt som vanligt!!!

Vår snygga turkos-grön-randiga handduksväv klipptes ner. Det har också vävts snygga matchande handduksband!

En riktigt härlig bukett blågröna handdukar med matchande handduksband.
I den tomma vävstolen kommer inom kort en ny handduksväv att sättas upp. Den här gången blir det en Regnbågsrandig handduk i cottolin som precis blivit varpad.
Alldeles nyvarpad handduksväv
Det är som vanligt full aktivitet i vävstugan. Den stora daldrällsduken är provvävd och nu beställs det inslagsgarn. Riktigt kul! I damastväven växer ett spännande möbeltyg fram, och det finns minst 6 nya spännande planerade vävuppsättningar som väntar på tomma vävstolar.
Lenas trevliga damastväv

Rosviks vävstuga har sammanställt en presentation av vävstugan på en skärm som kommer att finnas på Quality hotel i Luleå under Riksföreningen för Handvävnings riksårsmöte den 21-23 april. Riksårsmötet arrangeras av regionen Handvävare i Norr som uppmanat vävstugorna i Norrbotten att visa upp sig och sin trevliga vävverksamhet med skärmutställningar.

Är man intresserad av att se skärmen i verkligheten (och de övriga vävstuge-skärmarna) går det finfint att besöka hotellet under riksårsmöteshelgen även om man inte är medlem i Riksföreningen för Handvävning.

Presentationsskärm från Rosviks vävstuga på Riksföreningen för Handvävnings riksårsmöte i Luleå 21-23 april

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar